Menu
SURFSPORT Wave SM 2021

Suomen purje- ja leijalautaliitto
Kallvik Surf


Kilpailuikkuna aukeaa 7.7.2021 ja päättyy erikseen ilmoitettaessa
Kilpailu käydään Yyterissä sopivien olosuhteiden vallitessa.

Kilpailusta ilmoitetaan viimeistään edellisenä päivänä, klo 14.00. mennessä.
Ilmoitus tulee tälle sivulle, SPLL:n nettisivulle, SPLL surf FB sivulle ja WAVE SM FB tapahtuma sivulle.

Kilpailu voidaan käydä minä tahansa viikonpäivänä.
Etusijalla kilpailupäiviksi ovat viikonloput.

Kilpailumaksu, Suomen Purje- ja leijalautaliiton tilille ilmoittautumisen yhteydessa
SPLL:n jäsenet 0€
Ulkomaalaiset, muiden maiden purjelautaliittojen jäsenet 20€
Muut 50€

*Huom. SPLL:n jäsenyyteen kuuluu vakuutus, joka korvaa purjelautailussa, sekä veneillyssä tapahtuneet loukkaantumiset. (myös purjelautakilpailut)

 

SPLL SURFSPORT Wave SM 2020
Kilpailuraportti

Kilpailu käytiin erinomaisissa  olosuhteissa 5.9.2020 Yyterissä, pumpparin rannalla.

Kilpailusta puuttui harmittavasti monia suomen kärkisurffajia, loukkantumisten ja muiden esteiden vuoksi. Osa potentiaalisista kilpailijoista jäi nauttimaan Pollarin rannan helpommista olosuheista, mutta tästä huolimatta saatiin erittäin laadukas kilpailu ajettua Suomen mittakaavassa todella erinomaisissa ja vaativissa olosuhteissa.

Voittaja:
TUOMO NAALISVAARA

Toinen:
ROMAIN SIBOIS

Kolmas:
SAMULI HÄMÄLÄINEN

Kiitoksia kaikille osanottajille ja erityiskiitos kilpailun asiantunteville tuomareille, 
J-P SYSTÄ ja MIKKO SIMULA

Kisavideo Mikki Simula:
https://www.youtube.com/watch?v=eo4mDQE3LkM

Kuvat: Tomi Tähti, Mikki Simula.

 

Tuomarikukkula ja pelialue
Kuva: Mikki Simula
 
Voittaja: Fin 3 Tuomo Naalisvaara
Kuva: Tomi Tähti
 
Toinen: Fin 192 Romain Sibois
 Kuva: Tomi Tähti
 
Kolmas: Fin Samuli Hämäläinen
Kuva: Tomi Tähti
 
Neljäs: Fin 8 Petteri Nenonen
Kuva: Tomi Tähti
 
Viides: Fin 91 Ari Hyvönen
Kuva: Mikki Simula
 
Kuva: Mikki Simula

 
Team Kallvik Surf, Tuomarit ja Karkki-Ari
 SPLL SURFSPORT  Wave SM 2019

Kilpailuraportti

Koko kauden kestänyt kelin kyttääminen päättyi kun 25.-26.10. keliennusteet osuivat kohdalleen ja
kisaa päätettiin yrittää lauantaille.

Perjantaina Pollarilla oli yli 20 surffaajaa nauttimassa kelistä aamusta auringon laskuun.

Lauantain keliennuste oli laskeva aamukeli. Kilpailukokous oli aamulla 9. aikaan kun arinko alkoi valaista.
Innokkaimmat olivat vesillä jo aamulla seitsemän jälkeen pimeässä.

Laskevan ennusteen vuoksi todettiin ettei varsinaista pudotuskarsintaa ehditä ajaa, joten päätettiin että kilpailu ajetaan epämuodollisena sessiona, jonka aikana tuomaristo katsoo yleisvaikutelman perusteella palkittavat surffaajat.
Tuomarointia jatkettiin siihen saakka kunnes viimeisetkin sankarit tulivat rantaan kelin loputtua.

Koko joukosta erottui selkeästi viisi surffaajaa, joista kaksi erottui vielä hieman enemmän kuin muut.

Tuomo Naalisvaara Fin 3 (Starboard / Severne / Rautiosports) veti todella hienolla tyylillä ilmavia rolleja ja bäkkäreitä, sekä vakuuttavaa veivaamista ja jopa pari aerialia. Tuomon PWA tason kokemus näkyy edelleen vaikka Tuomo ei enää aktiivisesti kilpailekaan PWA.ssa
Timo Bygden Fin 0 ( Simmer / Simmer / Surfsport) on kyllä uskomaton sähköjänis. Hyppyjen ja veivaamisen määrä on jotain aivan käsittämätöntä eikä tyylissäkään ole mitään sanan sijaa. Timo veti koko päivän pisimpiä aaltoja useaan kertaan.

Henri Nyman (Severne / Simmer), Ville Laitala (Nove Nove / GA / Gasresports) ja
Romain Sibois Fin 192 (Simmer / Simmer / Surfsport) ajoivat kaikki erittäin hienosti. Jokainen esitti hyvää veivaamista ja hienoja rolleja. Ville ja Henkka taisivat kärsiä hieman muita enemmän laskevasta kelistä.

Yksittäisenä suorituksena pitää vielä mainita Hannu Nirkkonen ja ehkä yksi päivän suurimmista aalloista.
Toinen mainitsemisen arvoinen temppu oli Romain Sibois´n motivaatio. Kovan suorittamisen lisäksi Romain oli jopa vuokrannut auton että pääsee kisoihin, kun oma auto oli hajonnut juuri päivää aiemmin.

Palkinnot jaettiin seuraavasti
Sokos hotellin 2hlö yö. Tuomo Naalisvaara
Myssy pipo Timo Bygden
Popedan kutsuvieras 2hlö Henri Nyman
 Apulannan kutsuvieras 2hlö Ville Laitala
Pozowinds 1vko Simmer vuokra Romain Sibois
Sportsource Sähköpyörä testipäivä Hannu Nirkkonen

Kiitoksia kaikille paikalla olleille ja erityisesti päätuomari J-P Syställe

Ensivuonna uudelleen!

-Petteri-

Surfsport / SPLL

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

https://www.youtube.com/watch?v=6cp2PTeM6LU

 SURFSPORT Wave-SM  

11.8. 2018 Pori / Yyteri

Kilpailuraportti

Wave SM kilpailu käytiin Yyterissä Pollarin rannalla erittäin hyvissä olosuhteissa.

Tuomaristo onnistui tekemään tasaisen eräjaon ja kilpailussa ajettiin kolme alkuerää joista kaksi parasta kilpailijaa pääsi finaaliin.

Ensimmäisessä alkuerässä Surfsport / Simmer tiimikuski Timo Bygden ja Jouni Ojala erottuivat joukosta melko selkeästi. Ville Vihmari ajoi hyvällä tyylillä muutaman komean aallon ja waveride pisteet olivat Villellä hyvällä mallilla, mutta Villen tavaramerkki Table-Top hyppy ei tällä kertaa kulkenut odotusten mukaisesti ja hyppypisteet jäivät selkeästi Bygän ja Jounin pistestä.
Mikkoselta odotimme hieman enemmän, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta ero kahteen jatkoon menneeseen oli hyvin selvä. Simmerin purjeilla ajanut Sami Vuorio yllätti positiivisesti muutamalla hyvällä aalto-ajolla tässä hiitissä.

Toinen alkuerä oli Surfsport / Simmer tiimikuski Tuomo Jäntin dominointia, mutta Jäntin takana käytiin tiukka kilpailu Vatasen ja Heinosen kesken, joka kääntyi niukasti Vatasen eduksi viime hetkillä, kun tämä sai ajettua hyvän aallon. Virtanen sai kohtuullisia suorituksia ja Simmerin purjeilla ajaneelta Hämäläiseltä irtosi (ei Simmerin) laudasta takalenkki ja molemmat jjäivät pisteissä selvästi kärkikomikosta.

Kolmannessa alkuerässä Romain Sibois Oscar Willberg erottuivat selvästi muusta joukosta. On mainittava että Romain oli hypännyt oman lautansa poikki hieman enne kilpailua ja ajoi kilpailun Surfsportilta lainaamallaan Simmerin Cortex 90 laudalla. Nyman, Väänänen ja Hietala kävivät tasaista kamppailua kärkikaksikon takana Nymanin ollessa näistä kolmesta vahvin hypyissä ja Hietalan aalto-ajossa.

Finaaliin pääsivät Bygden, Ojala, Jäntti, Vatanen Willberg ja Sibois.

Finaali ajettiin 15min eränä ja se arvioitiin seitsemän tuomarin avulla. Erä alkoi melko dramaattisesti kun heti rannasta lähdettäessä Jäntti kolautti evät kiveen ja otti pienen pesarin. Yksi evä lähti irti ja muut kärsivät vaurioita tässä myllyssä ja Jäntti tulikin rantaan vaihtamaan eviä pikavauhdilla. Jäntin ruuvaillessa eviä muut kilpailijat alkoivat napsia pisteitä sen minkä kerkesivät. Bygden pamautti hiitin ensiminuuteilla massiivisen eturollin tolpilleen ja heti perään aivan järkyttävän pitkän wavetuksen todella hienoon aaltoon. Frontilla ajettuja vertikaaleja cutbäkkejä tuli toinen toisensa perään ja tuomaristo luuli moneen kertaan että aalto jo loppui, mutta bygä vain jatkoi wavetusta. Kaikki tuomarit antoivat täydet 10 pistettä tästä aallosta, mutta päätuomari Mikki Simula sanoi että tästä on pakko antaa 11 pistettä, kun kukaan tuomareista ei ole aiemmin nähnyt niin pitää frontin veivausta Pollarin lahdella. Kaikki tuomarit olivat yksimielisiä tästä 11 pisteen aallosta. Kun Bygä vielä runttasi hienon Bäkkärin ja muutaman ison eturollin, sekä vielä pari erittäin hyvää veivausta oli peli voittajan osalta taputeltu.
Willberg alkoi hiitin ensimmäisen puoliskon aikana erottua selväksi kakkoseksi varmoilla rolleilla, sekä hyvällä veivauksella. Tässä vaiheessa Jäntti oli saanut evät vaihdettua ja aloitti armottoman loppukirin. Ensimmäiset pari hyppyä menivät Jäntillä uimiseksi eikä veivauskaan oikein kulkenut, mutta sitten alkoi tapahtua ja Jäntti kuroi kiinni Willbergin edun ja meni ohi hieman paremmilla hypyillä ja aalloilla.

Vatanen ja Sibois kävivät armotonta ja tasaista kamppailua. Sibois yritti todella kovasti ja osa hypyistä oli melkoisia kamikaze vetoja, mutta vavetus oli paremmalla tasolla kuin Vatasella melko pitkälle erää. Vatanen hyppäsi varmemmin kuin Sibois ja erän lopussa käänsi tämän kamppailun itselleen saatuaan aaltopisteetkin tasoihin Siboisin kanssa. Ojala oli jotenkin varjossa tämän hiitin ajan ja ajoi tällä kertaa selvästi alle oman tasonsa.

Tulokset:
1. Timo Bygden 
2. Tuomo Jäntti 
3. Oscar Willberg
4. Mikko Vatanen
5. Romain Sibois 
6. Jouni Ojala

Voittajana Timo Bygdenille kasautuu nyt paineita, koska pääpalkintona on Pozowinds ja Pons training lahjoittama Josep Ponsin tuplavoltti-klinikka ja Simmerin vuokrakamppeet Pozossa tämän klinikan ajaksi.
Koko voittajakolmikko sai pokaalit ja Karkki-Arin lahjoittamat tuotekassit. Myös kaikille osanottajille jaettiin Karkki-Arin tuotepalkintoja.
Kovimmasta yrityksestä palkittiin Romain Sibois pienellä pokaalilla ja Antti Väänäsen suunnittelemilla ja tekemillä rantatuoleilla.

Jännitys tihentyi kun Apulannan jäähallikonsertin ja Yyterin rentoutushotellin lahjakortit arvottiin. Nurmen Urho ja Elli, napsivat arvat yksi kerrallaan korista ja Apulannan keikkalippu meni Pekka Heinoselle ja Hotelliyö Timo Bygdenille.

Kisajärjästäjät ja sponsorit kiittävät kaikkia kilpailioita ja paikalla olleita hyväntuulisesta meiningistä!

Seuraaviin aaltoihin!


Kisaa tukemassa:
SURFSPORT (Surfsport.fi)
Simmer Style (Simmerstyle.com)
Kallviksurf
Apulanta (Apulanta.fi)
Yyterin virkistyshotelli (virkistyshotelli.fi)
Pozowinds (pozowinds.com)
Pons Training (ponstraining.com)
Suomen Purjelautaliitto
Spll Surfkeskus

SURFSPORT
Petteri Nenonen
Fin 8